Szállás

Koppenhágában különböző kategóriájú szálláshelyek érhetők el, de meglehetősen drágák. A legtöbb hotel az Indre By (belváros) és Vesterbro területén helyezkedik el. Érdemes már jó előre lefoglalni a szállásunkat, mert akkor kicsit olcsóbb. Semmiképpen se hagyjuk az utolsó percre.

A legolcsóbb megoldás a kemping. Van 2 ingyenes kempingezésre alkalmas hely a Mølleå folyó partján. 1-2 éjszakát itt lehet maradni, de ha szeretnénk fizetős és felszereltebb helyen tölteni az éjszakát, akkor természetesen vannak kempingek is a dán fővárosban. Az áruk általában DKK 50-200 között mozog. Az egyik kemping Charlottenlundban van – Camping Charlottenlund Fort – 7km-re északra Koppenhágától. A másik pedig egy csak nyáron igénybevehető kemping, Nørrebro külső részén.

AC Hotel Koppenhágában

AC Hotel Koppenhágában – Fotó: Pixabay

Van néhány hostel is Koppenhágában. A két legolcsóbb hostel csak nyáron tart nyitva – július és augusztus között – Vesterbro városrészben. Ezek a YMCA Interpoint és a Sleep-in-Fact. Egyszerűek, megfizethetőek, de ne számítsunk luxusra, bár még így is megfelelőek pár éjszakára. A Danhostel 4 szálláshelyet üzemeltete a városban, de ezek nem a belvárosban találhatóak.

Ha hotelben szeretnénk megszállni, akkor a Cab Inn szálloda sem rossz választás. Három szállodájuk van Koppenhágában. Az egyik egy rövid sétára található a Tivolitól. A másik kettő Frederiksbergben van. Ezek nem túl drágák, bár a szobák nem nagyok, de van bennük saját zuhanyzó és mosdó, tv is. A belvárosban is találunk pár megfizethetőbb árú szálláshelyet. Ezek közé tartozik a Hotel Løven és a Savoy Hotel; kb. 500 méterre fekszenek a Tivolitól a Vesterbrogade nevű úton.

Természetesen apartmant is lehet bérelni a dán fővárosban, különösen akkor éri meg, ha többen utazunk együtt. Különböző weboldalak vannak, ahol privát szállásokat foglalhatunk.

Ha ennél különlegesebb szálláshelyre vágyunk, például szeretnénk megszállni egy régi erődben, akkor arra is van lehetőség Koppenhágában. Egy kis szigeten fekszik Flakfortet. Szépen, klasszikusan berendezett szobák várnak itt minket. Ha szeretnénk az estét a városban tölteni, arra sajnos nincs lehetőség, mert az utolsó komp már délután elmegy.
A  Dragør Fort a másik ilyen különleges szálláshely, ami Amager-ben található, de nem olyan sikkes, mint Flakfortet.

A Dragør Badehotelnek egy klasszikus épület ad otthont, ahonnan egyébként csodálatos kilátás nyílik az Øresund-ra. Sajnos elég messze van a városközponttól, viszont közel van a repülőtérhez. Hasonló jellegű szálloda a Skovshoved, ami Koppenhága északi kertvárosi részén fekszik.

Még hajószállodában is megszállhatunk, ez pedig nem más, mint a CPH Living, ami Christianshavn-ban horgonyoz. A felkapott és divatos hotelek közé tartozik a Hotel Fox, a Hotel Twentyseven és a Skt Petri Hotel. Ha a pénztárcánk engedi, akkor D’Angleterre vagy a Hotel Nyhavn is számításba jöhet, de e két utóbbi nagyon drága.

Hotelek Koppenhágában

Hotelek Koppenhágában – Fotó: Pixabay