Repülőtér

Koppenhága repülőtér

Koppenhága repülőtere (CHP), a Kastrup Amager szigetén található, 8km-re a városközponttól. A SAS skandináv légitársaság legnagyobb csomópontja. Egy igazán modern, dizájnos és funkcionális repülőtér. Koppenhágába Budapestről a Ryanair és a Norwegian menetrendszerinti járataival juthatunk el. Európa legrégebbi reptere a Kastrup, 2015-ben 26.6 millió utas fordult meg itt; így egész Skandinávia legforgalmasabb repülőtere címet is kiérdemelte. Malmötől csak 24 km-re fekszik, így Svédországba is könnyen eljuthatunk az Øresund hídon keresztül.

Kastrup repülőtér Koppenhágában

Kastrup repülőtér Koppenhágában – Fotó: Pixabay

A koppenhágai repülőtéren két terminál található, a 2-es és a 3-as. A közlekedés egyáltalán nem bonyolult a reptérről, hiszen a repülőtérről kb. 12 perc az út vonattal a központi pályaudvarra (Hovedbanegården vagy csak röviden København H). A 3-as terminálról közvetlenü leljuthatunk a megállóhoz, 3 zónára érvényes jegyet kell venni (kb. 36 korona), ami 75 percig érvényes a megvásárlás időpontjától.

Szintén a 3-as terminálról indul a metró is, ami szintén 36 koronába kerül és 14 percig tart az út a belvárosba. Ez a legjobb választás, ha a városközpontba vagy Frederiksbergbe megyünk, Ha a központi pályaudvarra vagy a Koppenhága nyugati részére szeretnénk eljutni, akkor inkább válasszuk a vonatot. Nappal 4, éjszaka pedig 15 percenként közlekedik.

Autóbérlés Koppenhága repülőtéren

Autóval Koppenhágában

Autóval Koppenhágában – Fotó: Pixabay

Természetesen autót is lehet bérelni a koppenhágai – Kastrup – repülőtéren. A következő nemzetközi autóbérlő cégek képviseltetik magukat: Europcar, Avis, Budget, Hertz, Sixt és Enterprise.

A bérautót az utazás végén a P10-es parkolóba kell visszavinni. A Europcar-tól és a Sixt-től bérelt autót a harmadik emeletre, a Hertztől a negyedikre, az Avis és Budget bérautóit pedig az ötödik emeletre kell leparkolnunk. A kulcsot az irodák pultjainál kell leadni.

Sturup repülőtér (MMX) a svédországi Malmöben található és 40 percre van busszal, 30 percre pedig vonattal a koppenhágai központi pályaudvartól. A Wizzair menetrendszerinti járatokat közlekedtet ide Budapestről, tehát érdemes megfontolni, hogy ide érkezzünk vagy Koppenhágába.